Hong Kong E-Ticaret Pazar Hacmi 2023 Yılına Kadar 25 Milyar Dolara Ulaşacak

25 Haziran 2020

Hong Kong e-ticaret pazarının, banka havalelerinin ve dijital cüzdanların tüketiciler tarafından benimsenmesi sayesinde 2023 yılına kadar yüzde 40 büyüyerek yıllık 25 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Bu projeksiyon, finansal hizmetler teknoloji şirketi FIS tarafından hazırlanan raporda yer alan verilere dayanmaktadır. Rapor, Hong Kongluların şu anda kredi kartıyla ödeme yapmayı tercih ettiğini göstermektedir. Buna göre çevrimiçi satın almaların yüzde 40'ı ve mağaza içi satışların yüzde 45'i kredi kartını tercih etmektedir.

Bu alışkanlıklar hızla değişmektedir. Hong Kong'da banka havaleleri yüzde 12 bileşik yıllık oranında ve dijital cüzdan kullanımı yüzde 11 oranında büyürken, 2023'e kadar birlikte toplamda tüm çevrimiçi işlemlerin yüzde 48'ini oluşturmaları bekleniyor.

FIS yetkilisi, “Akıllı telefon teknolojisinin her yerde yaygınlaşması tüketici davranışlarını pürüzsüz mobil alışveriş deneyimlerine doğru kaydırıyor. Dijital yerli tüketiciler yaşlandıkça bu eğilimin büyümeye devam etmesini bekliyoruz. Önümüzdeki beş yıl içinde Hong Kong e-ticaret pazarındaki tüm satın alımların üçte biri dijital cüzdanlarla gerçekleştirilecek ve bu durumda işletmelerin, tüketiciler tarafından tercih edilen dijital cüzdanları sunması gerekecek.” dedi.
 
Kaynak: insideretail web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü