Hong Kong ve Tayvan Hava Kirliliğini Nasıl Çözüyor?

26 Ağustos 2021

Hava kirliliği, dünyanın yıllardır karşı karşıya kaldığı en büyük çevre sorunlarından biri olmuştur. Bitişik konumda bulunan Hong Kong ve Tayvan, son 20-30 yılda hava kirliliğinden rahatsız olan hızlı tempolu şehirlerdir. Her iki şehir de kirli emisyonları azaltmak ve hava kalitesini iyileştirmek için farklı önlemler almış ve uygulamıştır.

Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yayınlanan bir araştırma, hava kirleticilerinin artmasının insan sağlığına ciddi tehditler oluşturduğunu belirtiyor. Elektrik santrallerinin, yakıt yakma ekipmanlarının ve fosil yakıt bazlı motorlu taşıtların varlığı nedeniyle Hong Kong ve Tayvan, kükürt dioksit (SO2), nitrojen oksit (NOx), ince askıda partiküller (PM2.5) ve solunabilir askıda partiküller (PM10) ve ozon (O3) gibi hava kirleticileri bu metropol şehirlerde oldukça yaygındır.

Hong Kong ve Tayvan, kendi bölgelerindeki hava kirliliği seviyelerini hafifletmek için düzenleyici politikalar uygulamış ve uzun vadeli hedefler belirlemiştir.

Kaynak: Earth.org
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü