Hong Kong'da Dönüşen İklim Eğitimi

11 Kasım 2021

Hong Kong'un yeni İklim Eylem Planı 2050, önümüzdeki birkaç on yıl için kapsamlı bir karbondan arındırma vizyonunun ana hatlarını çiziyor. Ancak plan, Hong Kong'da iklim eğitiminin önemini gözden kaçırıyor. Okullar ve eğitimciler, plandaki marjinal rolüne rağmen Hong Kong'un karbonsuzlaşmasını desteklemek için hangi fırsatlara sahip? Sınıfta iklim mesajlarını daha etkili bir şekilde tanıtmak için psikolojiden hangi dersleri öğrenebiliriz?

8 Ekim 2021'de Hong Kong Hükümeti, Hong Kong'un karbondan arındırılması ve iklim değişikliğiyle mücadele için net sıfır elektrik üretimi, enerji tasarruflu binaların teşvik edilmesi, yeşil ulaşımın yaygınlaştırılması ve iklim değişikliğiyle mücadele için iddialı bir vizyon ortaya koyan yeni İklim Eylem Planı 2050'yi açıkladı.

Bu hedefler, hükümetin Hong Kong'da iklim değişikliğiyle etkili bir şekilde mücadele etmenin basit hafifletici önlemler gerektirdiğini, aynı zamanda uzun vadede çevre ile nasıl etkileşimde bulunduğumuza dair temel değişiklikleri gerektirdiğini kabul ettiğini gösteriyor. Çevre Sekreteri Bay Wong Kam-sing'in dediği gibi, Hong Kong'un karbon nötrlüğü hedefine ne ölçüde ulaşabileceği, büyük ölçüde yerel aktörlerin katılımına, özellikle de “yeşil” aktörleri destekleme ve bundan yararlanma konusundaki istekliliklerine bağlı olacaktır.

Kaynak: earth.org
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü