Huawei, Yeni SUV İle NEV Sektörünü Hareketlendiriyor

28 Aralık 2023

Huawei Technologies, teknolojik gücünü son SUV modelinde sergiledi; Çinli şirket, zorlu rekabet ortamında daha fazla araca en ileri otonom sürüş özelliklerini getirmeyi hedefliyor.

Huawei'nin Akıllı Araç İş Birimi Başkanı Yu Chengdong, Huawei ve Çinli otomobil üreticisi Seres'in yeni Aito M9 SUV'yi ortak geliştirmesinin üç yıl sürdüğünü söyledi.

Yu, Aito M9'un, genellikle otonom sürüş için zorunlu olarak kabul edilen yüksek çözünürlüklü haritalara dayanmadan şehir içi yollarda ve otoyollarda kendi kendine navigasyon gibi üst düzey otonom sürüş teknolojilerine sahip olduğunu söyledi.

Yu, uzun mesafeli yolculuklarda sistemin her 200 kilometrede bir manuel müdahale gerektirdiğini ve şehir içi yollarda tıpkı deneyimli sürücüler gibi hızlı trafikte kendi kendine manevra yapabildiğini söyledi.

Üst düzey otonom sürüşü desteklemek için yapay zeka teknolojilerinden ve nesne algılama ağlarından yararlanılıyor.

Yu, "Aralık ayının sonundan itibaren kullanıcılar, Çin genelinde şehir içi yollarda ve otoyollarda M9'un üst düzey otonom sürüş işlevlerini açabilecekler" dedi ve Huawei'nin SUV için halihazırda 54.000 ön sipariş aldığını ekledi.

Çin Binek Otomobil Birliği Genel Sekreteri Cui Dongshu, 5G çağında akıllı otomobillerin geliştirilmesi için yeterli alan bulunduğunu söyledi. Huawei, hem donanım hem de yazılımı kapsayan çok sayıda teknolojik çözüm ve hizmet sunabilmektedir.

Cui, Çin'in 2023'teki NEV satışlarının derneğin tahmini rakamı olan 8,5 milyon adede ulaşacağını, zira hem yeni kurulan hem de yerleşik birçok otomobil üreticisinin artan bir ivme kaydedeceğini belirtti.

Kaynak: ChinaDaily
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü