Huawei’nin Yeni Model Telefonları Açık Kaynak Kodlu Yazılım Kullanacak

19 Eylül 2019

Bugün (19 Eylül 2019) tanıtımı yapılacak olan Huawei’nin yeni modeli Mate 30 serisinde Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu bir versiyonunun kullanılacağı iddia edildi.

Akıllı telefon üretiminde dünyada ikinci sırada olan Huawei firması ürettiği telefonlarda Google tarafından geliştirilmekte olan Android işletim sistemini kullanıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında ABD hükümeti tarafından Amerikan teknoloji firmalarına Huawei aleyhine ihracat yasağı koyulmasının ardından, firma Android işletim sisteminin son versiyonunun lisansını Google’dan temin edemiyor.

Aynı nedenle Huawei’nin yeni modelinde Google Mobil Hizmetler ve Play Store uygulama mağazasının olmayacağı, dolayısı ile Gmail, YouTube ve Haritalar programlarının da telefonda bulunmayacağı ancak, Huawei’nin kendi geliştirdiği bir ara yüz aracılığı ile bazı Google uygulamalarına ulaşmanın mümkün olabileceği belirtildi.

Adını açıklamak istemeyen konuya yakın bir kaynaktan gelen diğer bilgilerde, Mate 30 modelinin yakında Avrupa’da satışa sunulacağı da belirtildi. ABD tarafından yaptırıma uğradıktan sonra Avrupa pazarında pay kaybına uğrayan Huawei’nin bunu telafi etmek için yoğun çaba harcayacağı söyleniyor.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü