Hükümet (Zimbabwe Ç.N.) Çelik Üreticilerine Destek Sözü Verdi

10 Haziran 2019

Hükümet (Zimbabwe Hükümeti Ç.N.) Redcliff merkezli Steelmakers Özel Limited Şirketi’ne, hurda metalin az bulunması nedeniyle aksayan üretimini yukarı sıçratması için destekleme sözü verdi.

Midlands Bölgesel İşler Bakanı Larry Mavima, bu açıklamayı geçen Salı günü şirkete gerçekleştirdiği tanıma ziyaretinde yaptı. Redcliff’teki (Redcliff, Zimbabwe’nin orta kesiminde yeralan Midlands ili içerisinde bir yerleşim bölgesidir. Ç.N.) en büyük üretici olarak Steelmakers şirketinin geri kalmışlığa karşı mücadele doğrultusunda bölgenin ekonomisinde yaşamsal bir rol oynadığını söyledi.

Şirket, üretim girdisi olarak Ziscosteel’e (Ziscosteel, Zimbabwe'deki en büyük çelik üreticisi şirketin adıdır. Ç.N.) güveniyordu. Ne var ki, şu anda Steelmakers şirketi, ana üretim girdisi olan Ziscosteel Şirketi’nin üretim artığı hurda metalin kıtlığı nedeniyle %50 kapasite ile çalışıyor.

Bakan Mawima, öncelikle yerel şirketlere yarar sağlaması amacıyla hurda metal dışsatımına yasaklama getirilmesi için çaba göstereceğini söyledi. “Hükümet olarak sizin en yüksek üretimi garantilemeniz için girdi gereksiniminizi karşılayabilecek yapılması gereken ne varsa hepsini yapacağız.” dedi.

Kaynak: Chronicle web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü