Hyundai Motor Group Ve LG Energy, ABD'de 4,3 Milyar Dolarlık Elektrikli Araç Akü Tesisi Kuracak

29 Mayıs 2023

Güney Koreli şirketler Hyundai Motor Group ve LG Energy Solution Ltd, vergi indirimlerinden yararlanmak için ABD'de 4,3 milyar dolarlık elektrikli araç akü tesisi kuracaklarını açıkladı.

Hyundai ve LGES, Georgia eyaletindeki fabrika inşaatının 2023'ün ikinci yarısında başlayacağını ve en erken 2025'in sonunda akü üretiminin başlayacağını söyledi. Fabrikanın, 300.000 tane elektrikli araç için yeterli olan yıllık 30 GWh üretim kapasitesine sahip olacağı belirtildi.

Araç satışlarına göre dünyanın en büyük üçüncü otomobil üreticisi olan Hyundai Motor Group, LGES ile ortak fabrikasının kurulacağı Bryan County'de elektrikli araç ve akü üretim tesisleri inşa ediyor.

Hyundai Motor, Kia ve otomobil parçası üreticisi Hyundai Mobis Co. Ltd.'yi bünyesinde barındıran LGES ve Hyundai Motor Group, ortak girişimin hisselerini %50 oranında paylaşacak.

LGES hâlihazırda Tesla Inc. ve General Motors Co. da dahil olmak üzere otomobil üreticilerine tedarik sağlıyor.

Hyundai Motor nisan ayında, SK Innovation Co. Ltd.'nin akü üretim tesisi olan SK On ile Amerika Birleşik Devletleri'nde 5 milyar dolarlık bir ortak girişim başlattı ve en büyük pazarında elektrifikasyon çabalarını artırdı.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü