IBM ile Red Hat Arasındaki Anlaşmanın Rekabet Yasalarına Uygunluğu 27 Haziran’da Karara Bağlanacak

22 Mayıs 2019
Amerikan teknoloji devi IBM’in, yazılım ve bulut bilişim alanlarında faaliyet gösteren Red Hat firmasını 35 milyar dolar karşılığında satın almasıyla sonuçlanan anlaşmanın Avrupa Birliği’nin rekabet yasalarına uygun olup olmadığına ilişkin yapılan başvurunun 27 Haziran tarihinde karara bağlanması bekleniyor.

IBM bugüne değin yapmış olduğu en yüksek montanlı bu anlaşma sayesinde, müşterilerine abonelik bazlı yazılım ve bulut bilişim hizmetleri sunma olanağına kavuşacak. Geçtiğimiz gün IBM yetkililerince yapılan açıklamada söz konusu anlaşmanın Avrupa Birliği rekabet organlarınca onaylanması için başvuruda bulundukları belirtilmişti.

1993 yılında kurulan Red Hat firması, Microsoft’a alternatif ve rakip olan ve açık kaynak koduna sahip Linux tabanlı işletim sistemlerinin geliştirilmesi ve kurumsal düzeyde işletilmesi üzerine uzmanlaşmış bulunuyor.

IBM ile Red Hat arasındaki anlaşmanın Avrupa Birliği’nin rekabet otoritelerince şartlı veya şartsız olarak onaylanması ya da anlaşma hakkında tam ölçekli bir soruşturma açılması da olasılıklar arasında bulunuyor.
ABD rekabet otoriteleri ise, söz konusu anlaşmayı daha önce şartsız olarak onaylamışlardı.

Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü