IBM, Üretken Yapay Zekayı Teşvik Etmek için Çin'de Watsonx'ı Piyasaya Sürdü

29 Ağustos 2023

ABD'li şirket IBM Corp, yerel şirketlerin yapay zekanın işletmelere yönelik kullanımını artırmasına yardımcı olmak amacıyla yaptığı son girişimle birlikte, kurumsal kullanıma hazır yapay zeka ve veri platformu Watsonx'u Çin'de piyasaya sürdü.

IBM, bu platform aracılığıyla teknoloji şirketlerini, sektör müşterilerini ve ortaklarını bir araya getirerek yerel pazar ve endüstri özelliklerine uygun güçlü bir ekosistem oluşturmayı hedeflediğini açıkladı.

IBM Greater China'nın Başkanı ve Genel Müdürü Chen Xudong, IBM'in dünya çapında 3000'den fazla CEO'yla yaptığı yakın tarihli bir anketin, "yapay zekayı temel bir üretkenlik haline getirmenin" iş dünyası için önemli bir ihtiyaç olduğu sonucuna vardığını açıkladı.

Chen, işletmelerin gereksinim duyduğu şeyin, iş ihtiyaçlarına ve kendi verilerine uygun hale getirilmiş üretken yapay zeka ve modeller olduğunu da belirtti.

Watsonx, üretken yapay zeka ve makine öğrenim sistemleri oluşturmak ve temel modeller kurmak amacıyla tasarlanmış yeni nesil yapay zeka platformudur.

Üretken yapay zeka, bir insanın yaptığına benzer şekilde yeni metin, resim, kod, video veya ses üreten bilgisayar algoritmalarını ifade eder. Nispeten yeni bir teknolojidir ve birçok şirket hâlâ bu modelleri oluşturmak ve çalıştırmak için gereken uzmanlıktan yoksundur.

Kaynak: ChinaDaily
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü