İçinde Bulunduğumuz Yılda Japonya, Temiz Enerji Üretimini Artırmaya Hazır

28 Nisan 2024

Japonya'nın kamu hizmetleri, temiz elektrik enerjisi üretiminde içinde bulunduğumuz yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre %12,4 oranında artış kaydetmesi sonrası, temiz elektrik enerjisi üretimini yılın tümünde birkaç yılın en yüksek düzeyine çıkarma yolunda ilerliyor.

Ülkelerin enerji sektörlerini izleyen düşünce kuruluşu Ember'e göre Japonya’nın 2024 yılı Ocak ile Şubat aylarındaki temiz elektrik enerjisi üretimi toplam 52,67 TWh’ye ulaştı. Söz konusu rakam anılan dönem için en azından son beş yılın en yüksek seviyedeki üretim rakamıdır.

İçinde bulunduğumuz yılın ilk iki ayında Japonya'nın enerji üreten firmaları ayrıca fosil yakıt kaynaklı elektrik enerjisi üretimini geçen yıla göre %6 oranında azaltarak 2019 yılından bu yana en düşük seviyeye indirdiler.

Japonya’nın temiz enerji kaynakları, sonuç olarak, ülkenin toplam elektrik enerjisi üretiminde geçen yılın ilk iki ayında %28 oranında paya sahipken, içinde bulunduğumuz yılın aynı döneminde ülkede üretilmiş olan toplam elektrik enerjisinin %31,6'sını gerçekleştirdi.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü