İçinde Bulunduğumuz Yılda Temiz Hidrojen Yatırımları 75 Milyar ABD Doları’na Ulaştı

21 Eylül 2024

Hidrojen Konseyi'ne (Dünya Hidrojen Konseyi, hidrojene dayalı ekonomilerin geliştirilmesini sağlamak amacıyla enerji, ulaştırma, sanayi ile yatırım alanlarında önde gelen bir dizi firma tarafından 2017 yılında Davos’ta oluşturulmuş küresel organizasyondur. Konsey’in merkez ofisi Belçika’nın başkenti Brüksel’dedir. Ç.N.) göre, temiz hidrojen endüstrisi büyümeye devam ederken taahhütlü yatırımlar 2020 yılındaki 102 projede toplam 10 milyar ABD Doları’ndan içinde bulunduğumuz yıldaki 434 projede toplam 75 milyar ABD Doları’na yükseldi.

En son yayınlanmış olan 2024 yılı Hidrojen Görünüm Raporu aynı zamanda küresel hidrojen projeleri alanında da önemli genişlemenin olduğunu vurguladı. 2020 yılından bu yana proje sayısı yedi kat artarak Mayıs 2024 itibarıyla 228'den 1.572'ye yükselirken söz konusu projelerin uygulamaya doğru ilerletilmesine verilen önem de giderek artmakta.

Bu arada, 2030 yılına kadar gerçekleştirileceği açıklanmış olan toplam yatırımlar da yaklaşık %20 oranında artışla 680 milyar ABD Doları’na yükseldi. Konsey, özellikle geçmişteki nihai yatırım kararları içerisinde olmak üzere gelişmiş projelerin en fazla büyümeyi gerçekleştirdiğini belirtti.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü