Icra'ya Göre Hindistan Çelik Endüstrisi İçin Zor Zamanlar

31 Mart 2020
Icra (Icra, açılımı Investment Information and Credit Rating Agency of India olan 1991 yılında kurulmuş Hint yatırım bilgisi ve kredi derecelendirme kuruluşudur, merkez ofisi Gurgaon kentindedir. Ç.N.), son raporunda, Hindistan'daki yerel çelik üreticilerinin performansının Korona virüsü salgını ve salgın nedeniyle ülke çapında uygulanan 21 günlük sokağa çıkma yasağı sonucunda 2021 mali yılı (Hindistan'da mali yılbaşı Nisan ayı başıdır. Ç.N.) başına kadar geçecek süre olan ilk çeyrekte olumsuz yönde etkilenebileceğini ve dolayısıyla sözkonusu durumun çelik fiyatları üzerinde baskı yaratarak yerel çelik üreticilerini, olasılıkla stoklarının büyümesine yol açacak zayıf iç istem gibi zorluklarla karşı karşıya bırakacağını yazdı.
 
İleride, 2021 mali yılında Icra, yerel çelik tüketimi artışında bir toparlanma beklemiyor. 2020 mali yılındaki %3,8 oranındaki büyümeye karşın, bu yılın ilk çeyreğinin çok zayıf bir dönem olabileceği düşünüldüğünde, 2021 mali yılında tüketimdeki büyümenin %2-3 dolaylarında gerçekleşmesi olasıdır.
 
Dışsatım pazarının da ılık durumda kalması ve gelecek mali yılda 10 mtpa (mtpa'nın açılımı; million tonnes per annum-yıllık milyon ton-Ç.N.) kadar üretim dışı kapasitenin eklenmesiyle, çelik sektörünün (Hindistan çelik sektörü Ç.N.) 2020 mali yılında %81 olan kapasite kullanım oranlarının, istem koşullarında yılın ikinci yarısında toparlanma olacağı varsayımıyla, 2021 mali yılında %79 dolaylarına gerileyeceği görülmektedir.  
 
Kaynak : steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü