İngiltere Et Endüstrisi Eylül Ayından İtibaren Avrupa Siparişlerini Kaybetme Riskiyle Karşı Karşıya Kalabilir

25 Haziran 2020

İngiltere'deki en büyük et şirketlerinden bazılarını temsil eden İngiliz Et İşleyicileri Derneği CEO'su Nick Allen tarafından yapılan açıklamada, İngiltere hükümetinin önümüzdeki birkaç hafta içinde Brexit geçiş döneminden sonra hangi ihracat sertifikası ve tarife düzenlemelerinin yapılacağını açıklamaması durumunda, İngiliz et şirketlerinin Eylül ayından itibaren AB’deki müşterilerinin siparişlerini kaybetmeye başlayacağı ifade edilmiştir.
 
Bu durum, özellikle Avrupalı perakendecilerin siparişlerinin fiyatlandırma, barkotlama ve promosyon işlemlerinin yapabilmesi için 3-4 ay önceden planlanması ihtiyacı nedeniyle ortaya çıkmaktadır.
 
İngiliz Et İşleyicileri Derneği, İngilizlerin AB et piyasasındaki paylarını kaybetmemesi için, Hükümetin acilen ihracat sağlık sertifikaları hakkındaki bilgileri yayınlamasını ve ihracatçılara Eylül ayından önce et ürünlerine uygulanabilecek tarifeler konusunda rehberlik yapmasını istemektedir. Belirsizliğin milyonlarca poundluk ihracatın ve birçok işin kaybına neden olabileceği değerlendirilmektedir.
 
Kaynak: The Cattle Site web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü