İngiltere’de Otomobil Üretimi Ağustos Ayında da Artmaya Devam Etti

03 Ekim 2022

İngiltere Motorlu Araç Üreticileri Ve Bayileri Birliği (SMMT) tarafından 29 Eylül Perşembe günü açıklanan verilere göre, otomobil üretimi Ağustos ayında da yıllık bazdaki artışını sürdürdü ve arka arkaya dördüncü ayı da yükselişle kapattı. Öte yandan girdi maliyetlerindeki rekor artış, sektörün toparlanma süreci konusunda endişe yarattı.

SMMT’nin raporunda Birlik üyesi firmaların %70’inin artan enerji fiyatlarından şikayet ettiği de bildirildi.

Hükümetin ticari enerji kullanımında önümüzdeki kış için tavan fiyatı uygulamasının olumlu karşılandığını belirten SMMT yetkilileri, buna karşılık 2023 yılının kış aylarında enerji fiyatlarının katlanmasını beklediklerini ve bu durumdan endişe duyduklarını belirttiler.

Açıklanan rakamlara göre Ağustos ayında otomobil üretimi 49.901 adet oldu. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı ayı ile kıyaslandığında %34 oranında bir artışa tekabül etmesine karşın, kriz öncesinde, 2019 yılındaki 92.158 adetlik üretim miktarı ile karşılaştırıldığında %45,9’luk kayba işaret ediyor.

Enerji maliyetlerindeki artışın tüm firmaların en temel endişesi haline geldiği bildirilen raporda, ilk sekiz ayda sektördeki firmaların toplam enerji giderlerinin 300 milyon sterlini aştığı ifade edildi.
  
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü