İngiltere’de Yeni Otomobil Satışları Mart Ayında %40 Azaldı

07 Nisan 2020

İngiltere Motorlu Araç Üreticileri Birliği (SMMT) Mart ayı yeni otomobil satış rakamlarını bugün (6 Nisan 2020) kamuoyuna duyurdu. Açıklanan rakamlara göre Mart ayında yeni otomobil kayıtları yıllık bazda %40 oranında azaldı. Sert düşüşe neden olarak koronavirüs salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri gösterildi.

Normalde otomobil satışlarının en canlı olması gereken iki aydan birisi olan Mart ayında, 1999 yılından bu yana en düşük satış seviyesi yaşandı ve İngiltere genelinde satılan toplam otomobil sayısının 250 bin adette kaldığı bildirildi.

İngiltere’de geçtiğimiz yıl toplam otomobil satışlarının %20’si Mart ayında gerçekleşmişti. Başbakan Boris Johnson ise geçtiğimiz ay salgın tedbirleri kapsamında alacağı kararlarla, ülkedeki ekonomik faaliyetlerin büyük bir kısmının geçici olarak durdurulacağını açıklamıştı.

İngiltere’de otomobil satışları, zirve yaptığı 2016 yılından bu yana her geçen yıl istikrarlı bir şekilde düşmeye devam ediyor. Motorlu araç Üreticileri Birliği (SMMT) tarafından getiğimiz Ocak ayında yayınlan en son sektör beklenti raporunda da 2020 yıl sonu itibarıyla iç pazardaki talebin %2.5 oranında azalacağı ve otomobil satışlarının 2.25 milyon adette kalacağı öngörülmüştü.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü