İngiltere'nin Kırmızı Et İhracatı Rekor Kırıyor

24 Şubat 2023

İngiltere'nin kırmızı et ihracatının değeri, kısmen artan et fiyatlarının etkisiyle 1,7 milyar sterlin değerine ulaştı.

İngiltere Gelir ve Gümrük İdaresi (HMRC) son verilerine göre, kırmızı et sevkiyatlarının toplam değeri yıllık bazda yüzde 22 arttı ve dünya genelinde yüzde 9 artışla 609.000 tonun üzerinde ihracat yapıldı.

Sığır eti ihracatı, AB ile ticaretin toparlanması sayesinde yaklaşık yüzde 46 artışla 640 milyon sterline ulaşan sevkiyat değeriyle rakamlara en büyük desteği getirdi.

Domuz eti ihracatı yaklaşık yüzde 10 artışla 623 milyon sterline ulaşırken, koyun eti ihracatı yıllık bazda yüzde 13 artışla 503 milyon sterlin değerinde oldu.

AHDB Uluslararası Pazar Geliştirme Direktörü Dr. Phil Hadley "2022'nin üç kırmızı et sektörümüz için de inanılmaz derecede güçlü bir yıl olduğunu ve değerlerin kayıtların başladığı 2009'dan bu yana en yüksek seviyede olduğunu gösteren bu son rakamlar bizi heyecanlandırdı. Geçen yıl, İngiltere'nin en değerli pazarı olmaya devam eden Kanada, Japonya ve Avrupa gibi bazı kilit hedef pazarlarımızda güçlü büyüme gördük. Ayrıca Şili'ye domuz eti ve ABD'ye kuzu ihracatı için yaratılan yeni fırsatların da önümüzdeki yıl bu rakamları destekleme potansiyeline sahip olduğunu gördük" dedi.

Kaynak: ahdb
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü