International Marketplace Network Perakendecilere Açılıyor

11 Kasım 2019

Avrupalı büyük e-ticaret platformlarının birliği olan International Marketplace Network (IMN) şimdi tüm tacirlere açılmıştır. IMN, Real.de, Cdiscount, eMAG ve ePrice pazaryerlerinin birliğinden oluşmaktadır. Bu ortak girişimde yer alan dört pazaryeri, daha etkin bir sınır ötesi e-ticaret için tacirler arası değişimi kolaylaştıracak bir çevrimiçi perakende platform oluşturmak istemektedir.

Bu yeni platform, 30 bin aktif tacir ile Avrupa’da 230 milyon potansiyel müşteriye ulaşımı sağlayacaktır. Bir tacirin bu platforma kayıt olması ile bağlantılı pazaryerlerine erişimi mümkün olacaktır. Daha sonra fiyatlama kurallarını, kargo zamanını ve maliyetleri belirleyebileceklerdir. Siparişler geldikçe, IMN farklı pazaryerlerinden gelen siparişleri toplulaştıracaktır.

IMN böylece pazaryerleri arasında çalışan bir teknik arayüz görevi görmektedir. Perakendecilerin sadece kayıtlı bir pazaryeri ile bağlantılı olmaları ile ekstra bir ödeme yapmadan farklı satış platformlarına erişimleri mümkün olmaktadır.

Bölgesel farklılıklar, yüksek ürün kalitesi ve veri güvenliği gibi Avrupa’nın güçlü yönlerinin kullanılması hedeflenen bu platformun, her büyüklükteki firmanın e-ticaret devlerinden daha bağımsız olmasını, riskin farklı kanallara dağıtılmasını ve sürdürülebilir büyümelerini sağlayacağı öngörülmektedir.

Bir senedir test aşamasında olan platform artık tüm tacirlere beta versiyonu ile açıktır. Gelecek aylarda, teknik altyapının geliştirilmesine ve yeni uluslararası iş ortaklarının katılımına odaklanılacaktır. Diğer pazaryerleri çoktan bu platforma katılıma dair ilgilerini göstermiştir.

Kaynak: ecommercenews web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü