İran 17 Yeni Petrol, Rafineri ile Petrokimya Tesisi Projesinin Açılışını Yaptı

26 Haziran 2024

Projelerin açılışı Pazartesi günü (24/06/2024) İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhammed Mokhber'in katılımıyla gerçekleşti.

Açılışı yapılan projeler arasında Hürmüzgan ile Buşşehri eyaletlerindeki Goreh-Jask Petrol Boru Hattı Projesi kapsamında inşa edilmiş olan toplamda dört milyon varil kapasiteli sekiz adet ham petrol depolama tankı ile betondan yapılmış depolama tankları, Fars eyaletinde Varavi gaz basıncı yükseltme istasyonunun hizmete açılması ile Tebriz, Hoy, Urumiye kentlerini birbirine bağlayan 14 inçlik boru hattı bulunuyor.

Kuzistan eyaletinde ise 400 kilovat gücünde trafo merkezi devreye alınırken eyaletteki Bouali Petrokimya Tesisi’nde yer alan Ksilen üniteleri (Ksilen, odun/kömür katranından ya da ham petrolün damıtılmasından elde edilen yağlı, tutuşabilir üç hidrokarbon izomerinden herbirine verilen addır. Ç.N.), yenilenmelerinin ardından hizmete sokuldu.

Kuzistan eyaletindeki Nakhle-Asemari Petrokimya Tesisi Projesi, Hürmüzgan eyaletindeki Qeshm Petrol Depolama ile İhracat Terminali, Ilam eyaletindeki Alev Gazı Geri Kazanım Tesisi Projesi Pazartesi günü (24/06/2024) açılışı yapılan diğer büyük projelerdi.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü