“İş İçin Bir Sonraki Varış Noktanız Türkiye”

22 Kasım 2019

Sri Lanka’daki Türkiye Büyükelçiliğinin katkılarıyla Seylan Ticaret Odası, 2 Aralık 2019 tarihinde  “Türkiye- İş İçin Bir Sonraki Varış Noktası”  başlıklı bir sunum organize ediyor olacaktır. Türkiye Ticaret Bakanlığından yetkililerinin de belirtilen tarihte söz konusu etkinliğe katılacağı beklenmektedir.

Sunum içeriği; Ticaret Anlaşmaları, Turizm, Değerli Metaller/Taşların İthalatı, Sağlık Sertifikası, Proforma Faturalar, Konşimento/Havayolu Konşimentosu, Menşe Şehadetnamesi, Ticari Fatura, Uygunluk Belgesi (CE İşareti), Etiketleme/İşaretleme Şartları, İthalat Şartları ve Belgeler, İthalat Nevzuatı, İş Etiği: Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler, Giriş Stratejileri, Fırsatlar, Zorluklar ve Türkiye Pazarı: Genel Bir Bakışı kapsamaktadır.

Ayrıca, inşaat malzemeleri (seramik karolar ve banyo aksesuarları), eczacılık ve medikal ürünler, jeneratörler, dokumalar, fermuarlar, tekstil makineleri, güneş enerjisisi panelleri, mobilya, gıda maddeleri ( Ayçiçek yağı, şekerleme, bisküvitler), gemi ve yat üretimi, mücevher dizaynı ve üretimi gibi Türkiye’den mal ve hizmet ihracatı sektörleri hakkında detaylı bilgiler de sağlayacaktır. Söz konusu sunum, Türkiye’de en son fırsatları, prosedürleri ve mevzuatları öğrenmeye ihtiyaç duyan iş adamları için ideal bir fırsattır.

Kaynak: lankabusinessonline web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü