İşleme Tesislerinde Yavaşlama Varken Et Üretimi Artmaktadır

07 Mayıs 2020

ABD’deki koronavirüsle ilgili restoran operasyonları ve gelecekteki tüketici harcama yetenekleri ve alışkanlıkları üzerindeki talep belirsizliğine ek olarak, et pazarı, işleme tesislerindeki sayısız kapanışla tıkanmaya devam etmektedir.

13-27 Nisan tarihleri arasında tahmin edilen sığır kesimi, 2015'e kadar olan dönemlere göre, 350.000'den fazla baş veya 2019'un aynı dönemine göre %25 azalırken, kesim sayıları daha mütevazı olarak 143.000 baş veya %12 azalmıştır.

Bu, büyük ölçüde düşük sığır eti fiyatları veya belki de bu belirsiz zamanlarda herhangi bir talep olmaması nedeniyle pazarlama planlarını dengelemek zorunda kalanlar için çok az rahatlık vermektedir.

ABD sığır eti endüstrisindeki büyüme ve et üretimi son beş yılda oldukça etkileyicidir. 2015 yılına göre, kişi başına ABD tüketici sığır eti arzı 2019'da % 7,3 artmış, domuz eti (% 5,0) ve tavuk eti (% 6,5) artarak sadece dört yılda %5,8 büyüyen toplam et arzına katkıda bulunmuştur.

Kaynak: farmprogress web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü