İspanya’da 2023 Yılında Rüzgâr Enerjisi İle Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Rekor Kırarak Ülkenin Toplam Elektrik Üretiminin Yarısından Fazlasını Gerçekleştirebilir

21 Aralık 2023

Yenilenebilir enerji, İspanya’nın ulusal enerji üretimi dağılımının %50'sinden fazlasını gerçekleştirip ülke tarihindeki en yüksek değere ulaşarak yılı kapatabilir.  

Rüzgâr ile güneş enerjisinden elektrik üretimi, İspanya’nın elektrik enerjisi üretimine ve elektrik enerjisi üretimi dağılımına katılım bağlamında rekorlarla dolu olağanüstü bir yılı sonuçlandırdı.

Öngörülere göre 2023 yılı İspanya’da, elektrik üretimi kaynaklı CO2 eşdeğeri karbon salınımlarının en düşük olduğu yıl olma yolunda ilerliyor.

Yenilenebilir enerjiler, 2023 yılını İspanya’nın ulusal elektrik üretimi dağılımına %50’nin üzerinde  (%50,8) katkı yaparak kapatabilir, dolayısıyla tarihsel ölçekte en yüksek üretimi (135.000 GWh'den fazla) gerçekleştirebilir. Sözkonusu durum, Red Eléctrica adlı elektrik enerjisi dağıtım firmasının her yıl olduğu gibi içinde bulunduğumuz yılda da 14 Aralık (2023) itibariyle hazırlamış olduğu ve ülkedeki elektrik enerjisi üretim düzeninin ana büyüklüklerini içeren öngörülerinde açıkça görülüyor.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü