İtalyan Çelik Sektörü Korona Virüsü Nedeniyle Kilitlenmede

23 Mart 2020

İtalya’da Korona virüsü salgınının hayal bile edilemeyecek düzeylere ulaşması nedeniyle hükümetin aldığı korunma önlemlerinin İtalyan çelik üreticilerini vurduğu bildiriliyor. ArcelorMittal-İtalya, orijinal donanım üreticileri ve yassı çelik işlemcilerinin geçici olarak kapanmalarına neden olan virüs salgını dolayısıyla üretimini azaltacağını doğruladı.

Şirket, Taranto’daki fabrikasında üretimini azaltacağını ve işgücünü yarıdan fazla indirerek 3.800 dolaylarına düşüreceğini açıkladı. Azalmayı sağlayacak kapanmalar iki numaralı yüksek fırın, bir numaralı çelik üretim atölyesi, sıcak çelik şerit üretim bölümü ve soğuk haddeleme birimini kapsayacak ve önümüzdeki hafta içinde uygulamaya konulacakken, bazı kapanmalar şu anda da devam etmekte.

Piyasa haber kaynaklarına göre, Arvedi çelik şirketi de (Arvedi, 1963 yılında kurulmuş İtalyan çelik şirketidir. Şirketin merkez ofisi Cremona kentindedir. Ç.N.) bazı müşterilerinin üretimi geçici olarak durdurmaya ya da azaltmaya karar vermeleri sonrası diğer çelik üreticileri gibi üretimini yavaşlatma uygulamasına geçiyor. Şirket, yalnızca hafta içinde çalışarak iki günlük üretim kısıtlamasına gidecek. Şiketin, amiral gemileri olarak adlandırılabilecek fabrikaları Korona virüsü salgınından en çok etkilenen Lombardiya bölgesinde. Arvedi şirketi, daha önce üretiminin ve lojistiğinin, Korona virüsünün yayılması ile mücadele eden hükümetin kısıtlamalarından etkilenmediğini duyurmuştu. 

Kaynak: steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü