İtalyan Hükümeti Yeni Elektrikli Araç Alımlarına Cazip Teşvikler Uygulamayı Planlıyor

09 Mart 2022

8 Mart Salı günü İtalyan resmi kaynaklarından Reuters Ajansı’na aktarılan bilgilere göre, hükümetin yerli otomotiv sanayisini desteklemek amacıyla yeni elektrikli araç alımlarını 6 bin avroya kadar sübvanse etmeyi planladığı öğrenildi.

Yerli otomobil sanayisini desteklemeyi hedefleyen bu plan doğrultusunda hükümetin 700 milyon avrosu bu yıl için olmak üzere, 2030 yılına kadar harcanması kaydıyla 8,7 milyar avro tutarında bir fon ayırdığı da aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

Yürürlüğe koyulması planlanan teşvik şemasına göre, fiyatı 35 bin avroya kadar olan elektrikli araçlara 6 bin avroya kadar indirim sağlanacağı ve bu indirim miktarının 2 bin avroluk kısmının çevre kirliliğine neden olan fosil yakıtlı eski aracın hurdaya ayrılması şartına bağlanacağı belirtildi.

Öte yandan fiyatı 45 bin avroya kadar olan hibrit sistemli bir araç satın alınması durumunda ise 2500 avroya kadar destek sağlanmasının ve ayrıca yine eski aracın hurdaya çıkarılması kaydıyla fosil yakıtla çalışmasına rağmen Euro6 standardını karşılayan son model araçlara da 1250 avroya kadar teşvik verilmesinin mümkün olacağı aktarıldı.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü