Iveco Ve Hyundai Motor Firmaları Teknoloji Ve Ortak Tedarik Alanlarında İş Birliği Yapmak Amacıyla Bir Ön Mutabakat Metnine İmza Attılar

08 Mart 2022

Küresel otomotiv sektöründe kamyon, otobüs ve motor üreten önemli kuruluşlar arasında yer alan İtalyan Iveco firması tarafından 7 Mart Pazartesi günü yapılan bir açıklamada, yeni nesil araç teknolojileri ve ortak satın alma ve tedarik alanlarında iş birliği yapma konusunda Hyundai firması ile bir ön mutabakat anlaşmasına vardıkları bildirildi.

Firmadan yapılan açıklamada, imzalanan mutabakat metninin iki firma arasında hem teknoloji geliştirme hem de tedarik konularındaki potansiyel iş birliği alanlarının değerlendirilmesi doğrultusunda atılmış bir ön adım teşkil ettiği belirtildi.

Her iki firmanın ortak fayda sağlaması olası olan alanlar arasında özellikle elektrikli yürüyen aksamlar, yakıt pil sistemleri, otomasyon ve ticari araçlar için akıllı bağlantı sistemlerinin bulunduğu belirtildi.

Ağır vasıta alanında faaliyet gösteren Traton, Daimler ve Volvo gibi diğer Avrupalı rakipleri ile kıyaslandığında görece daha küçük ölçekli olmasından dolayı, sektörü yakından tanıyan analistler Iveco firmasının bir diğer firma tarafından satın alınma ya da birleşme operasyonları için öteden beri çok uygun bir hedef oluşturduğunu iddia etmişleri.

Iveco firmasının konu ile ilgili açıklama metninde, söz konusu ön anlaşmanın her iki firmanın da bağımsız stratejileri ile uyumlu olduğuna vurgu yapıldı.

Hyundai ile yapılması muhtemel olan bu ortaklığın, Iveco’nun hidrojen yakıtlı ağır vasıta alanında iş birliği içinde olduğu Amerikalı Nikola firması ile olan mevcut ortaklığını herhangi bir şekilde ekilemeyeceği de açıklama metninde yer aldı.
 
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü