Japon Alüminyum Endüstrisi CO2 Salınımlarını 2050 Yılına Kadar Olan Süreçte %78 Azaltacak

05 Ekim 2020

Reuters Haber Ajansı, Japonya Alüminyum Derneği'nin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında, Japonya'nın alüminyum endüstrisinin, geri dönüştürülmüş metal kullanım oranını şu anki %48'den %75'e yükselterek CO2 salınımlarını 2017 düzeylerine göre %78 oranında azaltmayı hedeflediğini bildirdi. Yeni uzun vadeli vizyonun bir parçası olarak alüminyum sektörü, ulaşım ve inşaat dahil olmak üzere çeşitli sektörlerdeki kullanım alanlarını genişleterek, 2019 yılında 4,22 milyon ton olan iç pazardaki istemi 2050 yılına kadar yıllık %43 oranında artırarak 6,02 milyon tona çıkarmayı hedefliyor. Japonya Alüminyum Derneği Başkanı Ichiro Okamoto bir basın toplantısında "Yeni vizyonumuzla, alüminyumun yüksek çevresel performansı gibi olumlu özellikleri konusunda güçlü bir izlenim bırakmayı ve varlığımızı güçlendirmek için çok kararlı olduğumuzu göstermeyi amaçladık." açıklamasını yaptı.

Yeni yol haritası ayrıca, Japonya'nın alüminyum endüstrisinin, hurdaların ayrıştırılması işlemlerini de içeren çeşitli teknolojilerin geliştirilmesi yoluyla alüminyumun, haddelenmiş ürünlerde ve tel çektirmelerinde ikincil metal olarak kullanımını 2050 yılına kadar bugün varolan %10 oranından %50 oranına çıkarmaya çağırıyor. Japon alüminyum endüstrisi CO2 azaltma hedefine ulaşılmasına yardımcı olma yolunda daha düşük CO2 salınımlı rafine külçeler üretmek için ergitme ve arıtma teknolojisinde yeniliklere güveniyor.

Uluslararası Alüminyum Enstitüsü'nün öngörüleri, Paris Anlaşması'na ulaşmak için küresel alüminyum ergitme işlemlerinde C02 salınımlarını 2050 yılına kadar %80-%90 oranında azaltma gereksinimine işaret ediyor. Şu an varolan öngörüsel ölçüm, dışarıdan alınan birincil üretim alüminyumdaki CO2 salınımı yoğunluğunda %50-% 70 oranında azalma olacağını varsaymakta. Daha hafif ürünler ve daha yüksek ısı verimliliği gibi özelliklerin kullanılması, otomobillerde ve endüstride de olmak üzere çok çeşitli alanlarda CO2 azaltımına katkıda bulunacak. Sözkonusu öngörüsel ölçüm, ürün aşamasındaki CO2 salınımlarını azaltma etkileri ile ilgili hesaplamaları içermemekte.

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü