Japon Hükümet Yetkilileri ile Otomotiv Sanayisinin Temsilcileri Önümüzdeki Ekim Ayında Bir Araya Gelecekler

13 Eylül 2022

Kyodo Haber Ajansı’nın 11 Eylül Pazar günü duyurduğu haberde, Japonya Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura’nın önümüzdeki ay içerisinde otomotiv firmalarının icra kurulu başkanları ile Japon hükümetinin kabine üyelerinin bir araya geleceği bir toplantı organize edeceğini ve bu toplantıda sektörün geleceğine ilişkin önemli konuların gündeme geleceği bildirildi.

Cumartesi günü ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Toyota fabrikasını ve ARGE merkezini ziyareti esnasında gazetecilere konuşan Nishimura’nın, otomotiv sanayisinin büyük bir değişim çağına girdiğini söylediği aktarıldı.

Sanayi Ve Ekonomi Bakanlığı görevini yürüten Nishimura’nın ABD önderliğinde toplanan Hint Pasifiği Ekonomik Çerçeve Toplantıları kapsamındaki ticari müzakerelere katılmak amacıyla ABD’de bulunduğu öğrenildi.

Nishimura, önümüzdeki ay gerçekleşmesi planlanan ve hükümet yetkilileri ile sektör yöneticilerini bir araya getirecek olan önemli toplantıda, özellikle otonom sürüş teknolojilerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına ilişkin bir gündemin masaya yatırılacağını söyledi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida’nın da ilgili bakanlarıyla birlikte katılacağı toplantıda, karbon emisyonu ile mücadele kapsamında otomotiv sanayisinin rolünün de gündeme geleceği açıklandı.
 
 
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü