Japon Mitsui OSK ve Kansai Electric Şirketleri Karbon Yakalama ve Depolama Konusunda Mutabakat Zaptı İmzaladı

28 Aralık 2022

Japon denizcilik şirketi Mitsui ve Kansai Electric Power Co (KEPCO) karbon yakalama ve depolama alanlarında bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı. Mitsui’den yapılan açıklamada, değer zincirinin KEPCO'nun termik santrallerinden yayılan karbondioksitin ayrıştırılması, tutulması, taşınması, enjeksiyonu ve depolanmasını içerdiği belirtildi.

Açıklamada hem Mitsui hem de KEPCO'nun sıvılaştırılmış karbondioksitin potansiyel depolama alanlarına deniz yoluyla taşınmasını geliştirmeye çalışacağı da kaydedildi. Mitsui Group, düşük karbonlu/dekarbonize edilmiş bir toplumun gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak için sıvılaştırılmış CO2 taşımacılığı işindeki çabalarını daha da hızlandırmayı amaçlıyor.

Haziran 2021'de Mitsui firması, Japonya'nın Yeni Enerji ve Endüstriyel Teknoloji Geliştirme Örgütü'nün (NEDO) karbon yakalama projesini tamamlaması için yaptığı teklif çağrısına yanıt olarak büyük ölçekli bir sıvılaştırılmış CO2 taşıyıcısının tasarlanması ve geliştirilmesine yönelik arge çalışması başlatmıştı.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü