Japon Şirketlerinin %40'tan Fazlasının Yapay Zekayı Kullanma Planı Bulunmuyor

18 Temmuz 2024

Reuters'in yaptığı araştırmaya göre, Japon şirketlerinin yaklaşık dörtte biri işlerinde yapay zekayı benimserken, %40'tan fazlasının yapay zekâ teknolojisini kullanmaya yönelik bir planı bulunmuyor.

Nikkei Research tarafından Reuters için gerçekleştirilen ankette, 3-12 Temmuz tarihleri ​​arasında 506 şirkete çeşitli sorular yöneltirken yaklaşık 250 şirket anonim kalmak koşuluyla sorulara yanıt verdi. Ankete katılanların yaklaşık %24'ü işletmelerinde yapay zekayı halihazırda kullandıklarını, %35'i ise bunu planladıklarını belirtirken, kalan %41'inin böyle bir planı olmadığını belirtmesi, Japonya'da teknolojik yeniliklerin farklı düzeylerde benimsendiğini gösteriyor.

Yapay zekaya yönelik hedefler sorulduğunda, katılımcıların %60'ı çalışan sıkıntısıyla başa çıkmaya çalıştıklarını söylerken, %53'ü işgücü maliyetlerini düşürmeyi hedeflediklerini, %36'sı ise araştırma ve geliştirmenin hızlandırılmasını dile getirdi. Ankette, yapay zekanın benimsenmesi ve kullanılmasına yönelik engeller arasında teknolojik uzmanlık eksikliği, önemli miktarda sermaye harcaması ve güvenilirlik endişesi yer alıyor.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü