Japonya, Toplam Enerji Üretiminde Yenilenebilir Enerjinin Payını 2035 Yılına Kadar %80'e Çıkarabilir

25 Eylül 2024

Bir Japon düşünce kuruluşu tarafından Japonya’nın, enerji depolama bataryalarının kullanımını ve bölgesel elektrik şebekesi sisteminde iş birliğini geliştirerek 2035 mali yılına kadar elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payını %80'e çıkarabileceği dile getirildi.

Japonya Yenilenebilir Enerjiler Enstitüsü, Japonya'nın nükleer enerji ile kömürden elde edilen elektrik enerjisini aşamalı olarak tümüyle sonlandırmak için çabaladığını belirtirken, 2022 mali yılında elektrik enerjisi üretiminde elde edilen %22 oranındaki yenilenebilir enerji payında keskin bir artış yakalayabileceğini vurguladı.

Enstitünün söz konusu çalışmasında önerilen enerji geçişinin elektrik faturalarında önemli bir artış ya da sanayi sektöründe üretim kesintileri olmaksızın uygulanabilir olduğu belirtiliyor. Çalışma, güç kullanım verimliliğinde beklenen iyileştirmelerin sonucunda yarı iletken üretimi ile veri merkezi işlemleri gibi sektörlerin büyümesine karşılık Japonya'nın güç tüketiminin sabit kalacağını varsayıyor.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü