Japonya, Yaz Aylarında 20 Milyar ABD Doları Tutarındaki Hidrojen Planından Yararlanılması İçin Başvuruları Kabul Etmeye Başlayabilir

31 Ocak 2024

Japonya, topraklarında hidrojen gazının yakıt olarak kullanımını teşvik etmek amacıyla bu yaz 3 trilyon Yen (20,4 milyar ABD Doları) tutarındaki bir programdan finansman desteği alınabilmesi için başvuru sürecini başlatarak yılsonuna kadar proje seçebilir.

Japonya Ticaret Bakanlığı bünyesinde düzenlenen bir panelde derlenen öneriye göre ülke yönetimi, fiyat farkını doğal gazla karşılama planı da içerisinde olmak üzere belli başlı hidrojen gazı üretim biçimlerini sübvanse edecek.

Japonya, yerkürenin ilk hidrojen gazı enerjisi üretim stratejisi planını 2017 yılında oluştururken geçtiğimiz Haziran ayında planı güncelleyerek, ülkedeki yakıt tüketimini karbondan arındırmak amacıyla hidrojen gazından üretilmiş enerji tüketimini 2030 yılına kadar yılda 3 milyon tona, 2040 yılına kadar yılda 12 milyon tona, 2050 yılına kadar ise yılda 20 milyon tona çıkarmayı hedefledi. Hidrojen gazı, yenilenebilir enerji kullanılarak üretildiğinde sera gazı salınımı içermeyebiliyor.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü