Kamboçya, 4 Kömür Madenciliği Ruhsatı Vermek İçin Firmaları Davet Ediyor

06 Mayıs 2020

Kamboçya Madenler ve Enerji Bakanlığı, Mart ayının sonlarında Krallığın kuzeyinde açılan 794 kilometrekarelik dört kömür madeni imtiyaz alanının haklarını almaya yönelik başvuruları yakında gözden geçirecek. Bakanlık açıklamasında, "İlgili ulusal ve uluslararası şirketler, Maden Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne maden ruhsatı için başvurabilirler. Süreç sonuçlandığında kazanan şirketi bildiren bir duyuru yapılacak.” deniliyor.
 
Maden Kaynakları Genel Müdürü Yos Monirath, basına "Bölgedeki kömür yataklarının varlığına önem verdik ve ilgilenen şirketleri maden ruhsatı almak için başvuru yapmaya çağırdık. Kömür madenciliği imtiyaz alanını, özel şirketlerin araştırma yatırımı yapmaları için yeniden açtık, çünkü sözkonusu alan, hükümetin, yakınlarında inşa etmeye karar verdiği kömür yakıtlı elektrik santrallerini beslemek amaçlı maden çıkarım bölgesi olarak belirlendi." açıklamasını yaptı.
 
Bakanlık, daha önce özel bir şirkete Oddar Meanchey ilinin Trapaing Prasat ilçesindeki Trapaing Tiem bölgesinde yeralan 200 kilometrekarelik bir alan için ruhsat vermişti. Şirketin, maden rezervlerini keşfedememesi üzerine bakanlık, verdiği ruhsatı yenilememeye karar verdi.  

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü