Kanada Alüminyumunun İzlenebilirliği Başarıldı

08 Şubat 2021

Kanada Alüminyum Derneği, iki yıl önce başlattığı stratejik izlenebilirlik projesinin ilk aşamasının tamamlandığını duyurdu. Derneğin başkanı ve tepe yöneticisi Jean Simard, "Kanada Yönetimi adına Ekonomik Kalkınma ve Resmi Diller Bakanı Sayın Mclanie Joly'nin 19 Ağustos 2020'de açıklanmış olan Quebec Bölgeleri için Kanada Ekonomik Kalkınma Planı tarafından sağlanan finansman yoluyla en başından beri belirleyici olan rolünü vurgulamak istiyoruz. Kanada üretimimizin izlenebilirliğini sağlamanın endüstrimiz için stratejik önemi konusunda ülke yönetiminin anlayış göstermesi, alüminyum üretimimiz için özel olarak hazırlanmış ve yerkürede bir ilk olacak uygulamaya ulaşmamızı sağladı" yorumunu yaptı.
 
Sektör bugün, alüminyum sanayiine uyarlanmış ve Quebec merkezli Optel Group ile işbirliği içinde geliştirilen bulut tabanlı bir kimlik doğrulama platformunun Kanada genelinde kurulumunun tamamlandığını duyurmaktan gurur duyuyor. 2019-2020 yılları arasında yürütülen ve Quebec Yönetimi tarafından desteklenen iki pilot projenin kesin sonuçlarının alınmasının ardından 2020'de başlatılan sözkonusu izlenebilirlik projesi, başlangıçta Kanada alüminyum endüstrisine, herhangi bir yerdeki bu birincil metalin Kanada üretimi çıkışlı olup olmadığını onaylaması olanağını sağlayacak. 
 
2018 yılında ABD ile Kanada arasında yaşanan gümrük vergisi anlaşmazlığı, Kanada'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne giren metallerin menşe sorununu yarattı. O andan başlayarak Kanada Alüminyum Derneği, ülkede üretilen alüminyumun kimlik doğrulamasını ve izlenebilirliğini sağlamak için yenilikçi çözümleri uygulamaya koymak üzere o günlerde  Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkilerden sorumlu Chrystia Freeland (Chrystia Freeland, 2013 yılından başlayarak Kanada Parlamentosu üyesi ve Ağustos 2020'den günümüze Kanada Maliye Bakanıdır. Ç.N.) ile çalıştı.
 
Kaynak: Steelguru
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü