Kanada Süt Ürünleri ve Kümes Hayvanları Üreticileri için Ödeme Yapılacağını Duyurdu

23 Aralık 2021

Kanada Tarım ve Tarım-Gıda Bakanı Marie-Claude Bibeau, Süt Ürünleri Doğrudan Ödeme Programı (DDPP) kapsamındaki üçüncü ödemenin artık üreticilere sunulduğunu duyurdu. 80 süt ineğine sahip bir çiftliğin sahibine, her yıl yaklaşık 38.000 dolarlık doğrudan ödeme şeklinde tazminat ödenecek.

Kanada Hükümeti, Kanada-Avrupa Birliği Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması (CETA) ve Trans-Pasifik Ortaklığı için Kapsamlı ve Aşamalı Anlaşma (CPTPP) kapsamında verilen pazara erişim imtiyazları için süt üreticilerine 1,75 milyar $ sağlama taahhüdünü yerine getirmeye devam ediyor. Ödemeler, sekiz yerine dört yıllık hızlandırılmış bir programa göre yapılıyor ve tüm ödemeler 2023 yılına kadar yapılacak.
 
Bu yılın başlarında Hükümet, Kanada'nın 4.800 tavuk, yumurta ve hindi üreticisi için on yılda toplam 691 milyon dolar tutarında yenileştirme ve pazar geliştirme için tasarlanmış tazminat programlarını başlattı. Kümes Hayvanları ve Yumurta Çiftlik Yatırım Programı, kümes hayvanları ve yumurta çiftçilerini çiftlik yatırımları yoluyla desteklemek için yaklaşık 647 milyon Dolar sağlayacak.

Kaynak: thecattlesite.com/
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü