Kanada’da Otomobil Satışları Nisan Ayında da Azalmaya Devam Etti

02 Mayıs 2019

Kanada’da otomobil satışlarının Nisan ayında geçen yıla kıyasla % 3,5 oranında azaldığı açıklandı. Kanada’da dün (1 Mayıs 2019) yayınlanan sektör raporundaki verilere göre on üç ay boyunca devam edegelen düşüş, Nisan ayında da devam etti.
Kanada’da otomotiv sektörüne has araştırmalar yapan DesRosiers Danışmanlık şirketince hazırlanan raporda belirtildiğine göre, binek otomobil satışlarında %15,6 oranında bir azalma görülürken, hafif kamyon tipi ticari araç satışlarında ise %1,8 oranında artış kaydedildi. Kanada’da Nisan ayındaki toplam araç satışının ise 185.158 adet olarak gerçekleştiği açıklandı.
Öte yandan Fiat Chrysler şirketi yöneticileri tarafından ayrıca yapılan bir açıklamada Nisan ayında Kanada pazarındaki satışlarının %9,8 oranında azaldığı bildirildi.
Lüks sınıf araçlarda ise bazı markaların satış rakamlarında düşüş yaşanmakla birlikte, toplamda satış seviyesinin korunduğu gözlemlendi.
Ekonomik ve politik araştırmalar yapan düşünce kuruluşu Conference Board Of Canada’nın yayınladığı son rapora göre, Nisan ayında Kanada’da tüketici güven endeksinin de altı puan azaldığı belirtildi.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü