Kanada’da Tekstil Atıklarının Daha Az Maliyetli Geri Dönüşümü Sağlanacak

19 Mart 2021

Kanada Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tekstil atıklarının daha uygun maliyetlerle geri dönüşümünü sağlamayı amaçlayan 4 firmayı fonlayacağını açıkladı.

Destek alacak bu firmalar, Kanada’nın Plastik Yenilik Meydan Okuması İnsiyatifi  kapsamında  desteklenecekler. Bu insiyatifle ülkede plastik atıkların azaltılması sağlanırken aynı zamanda da ekonomik kalkınmaya ve istihdama da destek olunması hedefleniyor.

Destek alan firmalardan Met-Tech Inc., tekstil atıklarındaki plastiklerin daha düşük maliyetle ayrıştırılması için bir yöntem geliştirmişken, CACITH Inc., tekstil atıklarının ayrıştırılması ve yeni pazarlarda değerlendirilmesini sağlamayı amaçlayan bir network sistemi kuracak.

Singular Solutions Inc., tekstil atıklarındaki plastiğin doğada daha hızlı ve zararsız bir şekilde çözülmesini sağlamak için sürdürülebilir organik ürünler üretecekken, Magemi Mining Inc. ise, plastik paketlemeye alternatif dayanıklı ve geri dönüştürülebilir bir kağıt üretiminin geliştirilmesi üzerine çalışacak.

Kaynak: Just-Style
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü