Kanadalı Birlik, Süt Ürünleri Rekabet Gücünü Ve Sürdürülebilirliği Geliştirmeyi Amaçlıyor.

24 Şubat 2022

Kanada'daki Guelph Üniversitesi tarafından yönetilen ve yeni finanse edilen 6,1 milyon dolarlık bir proje, Kanada'nın süt endüstrisini güçlendirirken çevresel sürdürülebilirliği sağlamayı amaçlıyor.

Guelph Üniversitesi Ontario Tarım Yüksekokulu’nda profesör olan Dr. Gisèle LaPointe, üniversitenin yaklaşık 50 araştırmacısı ve öğrencisinin yanı sıra, Kanada'nın 20 milyar dolarlık süt endüstrisinin beş önde gelen ortağını içeren süt mikrobiyolojisi alanında beş yıllık bir girişime öncülük edecek.

Süt Birliği, Doğa Bilimleri ve Mühendislik Araştırma Konseyi'nden 3,5 milyon dolar ve çeşitli süt çiftçilerinden toplam 2,6 milyon dolar finansman ve ayni destek alacak.

LaPointe, Birliğin, üretimden işlemeye kadar mikrobiyal ekosistemlerin geliştirilmiş kontrolü yoluyla süt ürünleri kalitesini sağlamak için Üniversitenin Tarım Yüksekokulu’ndan ve Ontario Veteriner Yüksekokulu’ndan uzmanları bir araya getirmeyi amaçladığını söyledi.

“Çiftlik yönetimi uygulamalarının süte geçen mikrop türleri üzerinde etkileri var ve bu da ürünlerin işlenmesini ve raf ömrünü etkiyor,” dedi.

KAYNAK: TheCattleSite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü