Kanada'nın Kritik Mineraller Altyapı Fonu Hizmete Girdi

22 Kasım 2023

Kanada Enerji ile Doğal Kaynaklar Bakanı Jonathan Wilkinson, Kritik Mineraller Altyapı Fonu’ndan (KMAF) yararlanmayı amaçlayan başvurular için ilk çağrısını Pazartesi günü (20/11/2023) yaptı.

Pazartesi günkü (20/11/2023) çağrı, KMAF kapsamındaki birkaç çağrıdan ilki olacak ve iki akış altında 300 milyon Kanada Doları'na kadar fondan katkı finansmanı sağlanacak. Söz konusu akışlar: inşaat öncesi ile proje geliştirme akışı ve altyapı dağıtım akışı.

Akışlar aracılığıyla, başvuru sahipleri, sivil toplumdan başvuranlar her proje için 50 milyon Kanada Doları’na kadar, kamu projelerine yatırım yapacak eyalet ile bölge yönetimleri ise proje başına 100 milyon Kanada Doları’na kadar olmak üzere fona erişime başvurabilecekler.

İlk çağrı için başvuruların 29 Şubat'a (2024) kadar çevrimiçi olarak yapılması gerekiyor.

KMAF, kritik mineraller üretiminin sürdürülebilirliğini olanaklı kılmak ile kritik mineral rezervlerini pazarlara bağlama konusunda temel altyapı açıklarını ele alacak. Yedi yıl boyunca 1,5 milyar Kanada Doları’na kadar kullanılabilir finans sağlayacak, ayrıca temiz enerji ile elektrifikasyon girişimlerinin yanı sıra Kanada'nın kritik mineral madenlerinin sürdürülebilir gelişimini oluşturacak ulaşım ile altyapı projelerini destekleyecek.

KMAF, Kanada Kritik Mineraller Stratejisinin önemli bir bileşeni olup günümüzde de kritik mineraller madenciliği sektörüne yarar sağlayan diğer temiz enerji ile ulaşım desteklerini sonuçlandırıcı işlev görecek.

Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü