Kar Marjında Daralma Yaşayan Volkswagen, Elektrikli Modellerde Daha Fazla Seçenek Sunacak-

12 Mart 2019

Volkswagen firması tarafından bugün yapılan açıklamada, 2028 yılına kadar 70 farklı modelde elektrikli aracı piyasaya sürmeyi planladıkları bildirildi. Emisyon testlerinde son zamanlarda yaşanan sorunlar, firmayı emisyon problemi olmayan elektrikli araç üretimine ağırlık vermeye zorluyor.
Elektrikli araçlar için yürütülen ar-ge faaliyetleri ve karbüratörlü araçların sertifikasyonunun gitgide daha zor bir hal alması, Volkswagen grubun çekirdek markası açısından kar marjının azalmasına neden oldu. Daha önce yüzde 4.2 olan kar marjı, geçen sene yüzde 3,8’e düştü.
Şirket tarafından ayrıca bazı mali veriler de bugün açıklandı. Buna göre, grubun 2018 yılı işletme karı bir önceki yıla göre yüzde 0,7 artış göstererek 13,92 milyar avro olarak gerçekleşti. Yürütülen bir araştırma anketine göre ise 14,52 milyar avro işletme karı bekleniyordu.
Grubun işletme karına en büyük katkıyı ise Audi ve Porsche markaları sağlıyor. Audi’nin işletme karı 4,7 milyar avro, Porsche’nin 4,1 milyar avro. Volkswagen markasının işletme karı ise 3,2 milyar avro olarak gerçekleşti.
Elektrikli araç modellerini daha da çoğaltma kararının alınmasıyla birlikte, 2028 yılına kadar firmanın elektrikli araç üretim bantlarından yaklaşık 22 milyon adet araç çıkması bekleniyor. Grubun daha önceki hedefi ise 15 milyon adet araçtı.
Volkswagen 2019 sonu için yüzde 5’lik bir ciro artışı ve buna bağlı olarak da satış bazında yüzde 6,5 ila 7,5 arasında bir işletme hasılatı elde etmeyi hedefliyor.

Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü