KOBİ’ler Pandemiden Nasıl Kurtuldu: alibaba.com Anketi

15 Haziran 2022

Salgın, dünya çapında birçok işletmeyi etkiledi. Bazı işletmeler başarılı oldu, ancak ne yazık ki diğerleri başarısız oldu. B2B tedarikçileri, B2B alıcılarının sürekli değişen ihtiyaç ve taleplerine ayak uydurmak için hızla çalışmak zorunda oldukları için özellikle zorlu bir yolculuk içindeydiler.

Alibaba.com, pandemi süresince KOBİ’lerin etkilendiği durumları daha iyi anlamak amacıyla, farklı küresel tedarikçilerin pandemiyi nasıl yönettiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir anket yayınladı.
Anketteki temel amacımız, pandeminin küresel tedarikçiler üzerindeki etkilerini anlamak ve son iki yılın geçiş sürecini ve sıkıntılarını nasıl atlattıklarını değerlendirmekti. Bu süreçte B2B e-ticaretin KOBİ’ler için ne kadar önemli olduğunu da belirlemek istedik.

Tarih kendini tekrar etme eğiliminde olduğundan, farklı tür ve büyüklükteki işletmelerin bu küresel krizden nasıl geçtiğini belgelemek, işletmeleri gelecekte benzer büyüklükteki krizleri atlatmak için daha iyi donatacaktır.

Asya, anketi dolduran tedarikçilerin açık ara en yaygın yeriydi. Katılımcılar tarafından temsil edilen en yaygın ülkeler arasında Hindistan, Pakistan, Türkiye, Japonya, Endonezya, İtalya, Kanada, Malezya, Vietnam ve Amerika Birleşik Devletleri bulunmaktadır. Dünyanın her yerleşik kıtasından temsilciler vardı.
 
Kaynak: alibaba.com
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü