Koç Grup, Hindistan Dayanıklı Tüketim Malları Pazarına Yoğunlaşıyor

13 Şubat 2020

Bünyesinde, Türkiye'nin en geniş iş yelpazesini barındıran Koç Group, mevcut daralmaya rağmen dünyanın en parlak pazarlarından biri olarak görülen Hint pazarına oynamaktadır.  Koç Grubu finansal hizmetler, enerji ve turizm gibi çeşitlendirilmiş bir portföyü olmasına rağmen, Hindistan'daki üretimine dayanıklı tüketim markaları Beko ve daha sonra Grundig ile başlamayı planlamaktadır.

Koç, Tata Group ile Hindistan'da beyaz eşya üretimi hususunda %50-50 ortaklık kurmuş olup, ortak girişim, Gujarat eyaletinde diğer ürünlerin yanı sıra çamaşır makineleri ve mikrodalga fırınlar üretmek üzere 180 milyon dolar tutarında yatırım yapmıştır.

Koc-Arçelik'in ev aletleri kolu, mutfak aletleri pazarının kalbi olan Avrupa'nın önde gelen oyuncularından biri olup, İngiltere'de satılan her beş cihazdan biri bir Beko markasını taşımaktadır. Hindistan ise, Koç Grubun dayanıklı tüketim malları için ortak girişime sahip olduğu nadir bir pazarlardan biri olup, şirketin CEO'su Hakan Bulgurlu, Hindistan'ın yerel bir ortak olmadan girilmesi zor bir pazar olduğunu ifade etmektedir. Koç Grubu, 2010 yılında Hindistan'ı büyüme potansiyeli olan bir coğrafya olarak tanımlamış ve ardından pazarın büyüklüğünü ölçmeye ve potansiyel ortaklarla görüşmelere başlamıştır.

Kaynak: timesofindia web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü