Kolombiya, Sığır Çiftçilerinden Arazi Satın Almak için Anlaşmaya Vardı

11 Ekim 2022

Reuters'in Kolombiya Tarım Bakanına dayandırdığı habere göre, Kolombiya hükümeti sığır çiftçileriyle, yoksul kırsal çiftçilerin gıda üretimini artırmayı ve yoksullukla mücadeleyi amaçlayan tarım reformunu zorlamaları için ayrılmış 3 milyon hektar (7,4 milyon dönüm) arazi satın almak üzere bir anlaşmaya vardı.

Tarım Bakanı Cecilia Lopez yaptığı açıklamada, "Tam bir anlaşmaya vardık, bu tarihi bir eylem, tarım reformunun üçüncü bileşeni başlıyor" dedi ve anlaşmanın Kolombiya'nın Cumhurbaşkanı Gustavo Petro tarafından önümüzdeki hafta imzalanacağını da sözlerine ekledi. Satın almanın maliyeti ve nasıl finanse edileceği açıklanmadı.

Geçen ay Petro, arazi satın almak ve şiddetten etkilenen yoksul çiftçilere piyasa fiyatlarının altında satmak için ülkenin orta vadeli mali çerçevesini yaklaşık 60 trilyon peso (13 milyar $) iç borç alacak şekilde değiştirmeyi önerdi. Anlaşma, hükümetin kınadığı bir dizi toprak istilasının ortasında geldi.

Kolombiya Fedegan sığır çiftçileri derneği başkanı Jose Felix Lafaurie, anlaşmaya bir aydan kısa sürede ulaşıldığını söyledi.

Lafaurie, "Kırsal sektöre çok fazla huzur getirecek büyük bir anlaşmaya vardık," dedi ve anlaşmanın Kolombiya'nın gıda temelli zorluklarına yanıt vermeye yardımcı olarak kırsal orta sınıfı güçlendirmeye destek olacağını da sözlerine ekledi.

Tarım bakanı, tarım reformunda ayrıca çiftçilere 600.000 hektarlık tapu verilirken, hükümlü uyuşturucu kaçakçılarından el konulan 125 bin hektarlık başka bir alanın kiralanacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: https://www.thecattlesite.com
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü