Komisyon, Almanya'nın Tarım Emisyonlarını Azaltmada Geride Kaldığını Söylüyor

30 Eylül 2021

Avrupa Komisyonu, Almanya'nın Ortak Tarım Politikasını (CAP) uygulayarak emisyonları azaltmada ilerleme kaydetmediğini vurguladı. Sanayi dernekleri de mevcut planların hedefin gerisinde kaldığını düşünüyor.

Komisyonun belgesine göre, Almanya'da tarım sektöründen kaynaklanan sera gazı emisyonları 1990'a kıyasla %19 oranında düşmüş olsa da, miktar son yirmi yılda düz bir seyir izliyor.

Almanya'nın, yıl sonuna kadar Komisyon'a sunulacak olan ulusal stratejik planında emisyon azaltımını ve karbon azaltımını daha büyük ölçüde teşvik etmesi gerektiğine devam ediyor.

Çevre dostu uygulamalara gönüllü olarak bağlı kalan çiftçilere ödenen eko-planlar ve “tarım-çevre-iklim önlemleri” (AECM), önümüzdeki finansman döneminde CAP fonlarıyla iklim önlemlerinin teşvik edilmesi olasılığını sunuyor.

Federal Meclis'in Haziran ayında çıkardığı yasalarda zaten bir eko-planlar kataloğu sağlanmış olsa da, AECM'lerin tasarımı esas olarak planları halen yapım aşamasında olan federal eyaletlerin yetki alanına giriyor.

Kaynak: euractiv.com
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü