Kömürün Sonu Ufukta Görünürken Alman Madencilik Bölgesi Sağa (Politik Tercihlerinde Ç.N.) Kayıyor

11 Nisan 2019

Alman aşırı sağcı parti, hükümetin ülkedeki kömür tüketimine aşamalı olarak tümüyle son verme planının tehdidi altındaki madencilik bölgesinde seçmenleri etkilemek için basit bir mesaj kullanıyor: “İşiniz çevreden daha önemlidir.” 

Başbakan Angela Merkel’in Avrupa’nın fosil yakıt kullanan en büyük ekonomisini bu tür yakıtların kullanımından vazgeçirme hedefi Brandenburg Eyaleti’nde Eylül ayında yapılacak seçimlerde ana konuyu oluşturuyor. Almanya için Alternatif Partisi (AfD) muhafazakâr tabanıyla eyalet seçimlerinde (Merkel’in partisiyle Ç.N.) başa baş görünüyor.

AfD, fosil yakıtların tüketimine aşamalı olarak son verilmesini protesto etmek amacıyla Brandenburg Eyaleti’nin kömür madenciliği bölgesi olan Lausitz’deki 58 kasaba ve köyde taraftarları ve önde gelen destekçileriyle belediye toplantıları düzenliyor. 

Uwe Neumann adında 58 yaşındaki bir AfD destekçisi “Benim babam ve büyükbabam kömür madencisiydi, her ikisi de kömürün Lausitz’e canlılık getirdiğini ve kömür olmazsa Lausitz’de yaşamın sona ereceğini söylerlerdi.” dedi.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü