Korona Virüsü Dalgası, Malezya Çelik Sektörünün Görünümünü Belirsizleştirdi

16 Ağustos 2021

Star gazetesi (Star gazetesi, Malezya’da 1971 yılından bugüne İngilizce olarak yayın yapan gazetedir. Ç.N.) Malezya Çelik Enstitüsü’nün, Korona virüsü salgını nedeniyle ülkede uygulanan kapanmaların sonucunda üretimde yaşanan kesinti göz önüne alındığında, demir-çelik sektörünün performansının içinde bulunduğumuz yılda geçen yılla benzer durumda olmasını beklediğini bildirdi. Enstitü’nün tepe yöneticisi Jarrod Lim “Şu anda yürürlükte olan kapanmanın yarattığı belirsizlik ile gelecekte uygulanabilecek herhangi bir kapanmanın yaratacağı belirsizlik düşünüldüğünde demir-çelik üretim performansının ikinci yarıdaki durumunu belirlemek için erken.” yorumunda bulundu.
    
Malezya'nın demir çelik dışsatımı, küresel salgına rağmen 2019 yılındaki 6,64 milyon tonluk rakamdan geçen yıl 10,03 milyon tonluk rakama yükselmişti. Diğer yandan dışalım, 2019 yılındaki 7,51 milyon tonluk rakamdan geçen yıl 5,98 milyon tonluk rakama geriledi.

Güneydoğu Asya Demir ve Çelik Enstitüsü'ne göre, Malezya'nın geçen yılki yüksek dışsatım rakamı, kapasite artışı ile birlikte uzun çelik ve yarı çelik ürünlerin dışsatımındaki artıştan kaynaklandı.

Kaynak: steelguru
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü