Kuveyt Petrol Şirketi’nin Yeni Petrol Projelerine 43 Milyar ABD Doları Yatırım Yapacağı Açıklandı

20 Haziran 2023

Zawya Projects’in (Zawya Projects, Orta Doğu ile Kuzey Afrika'daki büyük inşaat projelerinin derinlemesine izlenmesini sağlayan firmalar arası bilgi platformudur. Ç.N.) Kuveyt devletine ait petrol firması Kuwait Oil Company’nin (KOC) CEO’su Ahmed Jaber al-Aydan'a dayandırdığı habere göre firma günlük petrol üretimini yaklaşık 200.000 varil artırmak amacıyla önümüzdeki beş yıl içerisinde yeni petrol projelerine yaklaşık 43 milyar ABD Doları aktarmayı planlıyor.

Geçen yıl Kasım ayında firmanın CEO’su olarak göreve başlayan Al-Aydan, OPEC üyesi Kuveyt’in ham petrol üretim kapasitesinin şu anda günlük 2,8 milyon varil dolaylarında olduğunu, 2025 yılından sonra ise günlük 3 milyon varile ulaşmasının beklendiğini belirtti.

Ülkesindeki bir seminerde konuşan Al-Aydan, kapasitelerinin 2035 yılına kadar günde yaklaşık 4 milyon varile çıkabileceğini, KOC'nin bu üretim düzeyini 2040 yılına kadar korumayı planladığını dile getirdi.

Al-Aydan ayrıca Alanba gazetesi ile diğer Kuveyt gazeteleri tarafından yayınlanan yorumlarında, "KOC'nin 2028 yılına kadar olan önümüzdeki beş yıllık stratejisi, yeni kuyuların açılması, üretimin artırılması ile diğer tesislerin geliştirilmesini içine alan birkaç projeyi kapsamakta." açıklamasını yaptı.

Al Aydan "Söz konusu strateji, yeni petrol tesislerinin yapımının yanı sıra projeler ile petrol sahalarının geliştirilmesi için yaklaşık 13 milyar Kuveyt Dinarı harcanmasını içeriyor." diye ekledi.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü