Latin Amerika'nın Çelik Üretimi Azalmaya Devam Ediyor

14 Mayıs 2020

Latin Amerika çelik birliği Alacero (Latin Amerika Çelik Birliği-La Asociacion Latinoamericana del Acero-Alacero, Latin Amerika'daki çelik üreticilerini biraraya toplayan bir çatı örgütlenmesidir. Başlıca hedefi, kıtanın tüm ülkelerindeki çelik endüstrilerinin entegrasyonu ve bölgesel işbirliği olup merkez ofisi Brezilya'nın Sao Paulo kentindedir. Ç.N.), tarihin en derin küresel ve bölgesel ekonomik krizinin ortasında Latin Amerika çelik endüstrisinin olumsuzluklardan etkilenmeye devam ettiğini açıkladı. Birçok ülkede şirketler üretimlerini azaltmak ya da durdurmak zorunda kalırken diğer bazıları yeni gerçekliğe uyum sağlamak zorunda kaldı. Şubat ayında bölgenin görünür tüketimi, %2 oranındaki kümülatif düşüşe ek olarak geçen yılın aynı ayına göre %2,5 oranında düşüş yaşadı. Ocak ayına göre düşüş %7 oldu. Arjantin ve Meksika en çok etkilenen ülkeler arasında. Bunun yanında, şu ana kadar, her bir ülkeden alınan bilgilere göre, çelik tüketimi öngörümüz %13,8 oranında düşüşle yaklaşık 8 milyon ton azalarak toplam 55,4 milyon tona ineceği biçiminde.

İlk çeyrekte ham çelik üretimi %8 oranında gerilerken, haddelenmiş ürünlerin üretimi aynı dönemde %3 azaldı. Küresel Korona virüsü salgınının daha da ağır etkileri Mart ayında, geçen yılın aynı dönemine göre %27 oranında azalışla Arjantin'de görülmeye başladı. 20 Marttan başalayarak uygulanan karantina nedeniyle ortaya çıkan azalma tüm ayın üçte birini oluşturuyor.

Diğer yandan dışsatım da, yılın ilk iki ayındaki %15 oranında gerilemeyle yerküre çelik istemindeki zayıflığı yansıtmaya devam ediyor.

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir..
Yayınlayan:T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü