LG Energy ve Honda Motor Firmaları Ortak Girişim ile ABD’de Batarya Fabrikası Kuracaklar

29 Ağustos 2022

Honda Motor ve LG Energy firmaları tarafından 29 Ağustos Pazartesi günü yapılan ortak açıklamada, elektrikli otomobiller için lityum iyon batarya üretmek amacıyla ABD’de bir fabrika kuracakları bildirildi.

Yapılan açıklamada, söz konusu yatırımın 4,4 milyar dolar tutarında olacağı, yıllık 40 GWh üretim kapasitesinin hedeflendiği ve üretilecek bataryaların sadece Honda tarafından Acura model elektrikli araçlarda kullanılacağı belirtildi.

Fabrika inşaatına başlanmadan evvel, iki firmanın bir ortak girişim şirketi kuracağı bildirilirken, inşaatın 2023 yılının başında başlayacağı ve 2025 yılında da seri üretime geçilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Fabrikanın kurulacağı coğrafi bölgenin henüz kesinleşmediği açıklandı, fakat konuya yakın kaynaklar Honda’nın ana üretim üssünün bulunduğu Ohio eyaletinin birinci öncelik olacağını belirttiler.

Amerika’da son dönemde alınan siyasi kararlar elektrikli araç üretiminin artmasını ve fosil yakıtlı araç üretimine daha kısa bir vadede son verilmesini hedefliyor.
 
 
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü