LINE, FCA’nın Japonya’daki Kripto Takas İşi Onayını Aldı

11 Eylül 2019

Japon mesajlaşma uygulaması sağlayıcısı olan LINE şirketi, Japonya'da kripto para takas/değişim faaliyeti gerçekleştirmek üzere FCA’den işletmeci lisansı onayı aldı. Bu lisans ile, LINE, BitBox adlı platformu üzerinden kripto para takas/değişim hizmetlerini sunabilecek.

Lisans, Japonya’nın Finansal Hizmetler Ajansı (FCA) tarafından verildi. Sözkonusu kuruluşun internet sayfasında lisans işleminin 6 Eylül 2019 tarihinde, LINE’ın dijital varlığını ve blok zinciri iş birimlerini yöneten LVC adına tamamlandığı belirtilmektedir.

Ağustos 2019’da, mesajlaşma şirketi kendi blok zinciri olan “LINK Chain” ile bir “token economy”’si inşa etmeyi planladığını duyurdu. Şirket, kullanıcıları ve servis sağlayıcıları birbirine bağlamayı amaçlayan, Japonya’da ve diğer ülkelerde yerleşik kişilerin kullanımına tahsis olunacak iki özel ödeme birimi/token sunacak.

Kripto paralarla ilgili yasalarda 2020 baharına kadar yapılması planlanan değişiklikler, kripto para işlemlerinin ve ticaretinin Finansal Araçlar ve Borsa Kanunu düzenlemelerine tabi olacağı anlamına gelmektedir. Ayrıca, yeni rejim altında, kripto şirketlerinin, sanal döviz ticareti lisansına ek olarak, birinci sınıf finansal araçlar işletmeleri olarak kaydolması gerekecek.

Kaynak: Thepaypers web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü