Linzi’de Kimya Sanayii Şirketleri Yeşil Yolu İzliyor

08 Mart 2019

Gelişmekte olan teknolojiler, ÇHC’nin Shandong eyaletindeki Zibo kenti yakınlarında yeralan Linzi bölgesinde ağır sanayi üretim alanlarını daha çevre dostu bir duruma getirebilmek için gerçekleştirilen üretim yapısındaki diğer değişikliklerle birlikte daha sürdürülebilir bir kimyasal üretim endüstrisinin de yolunu açıyor.
Linzi yönetimi ayrıca, şirketleri, üretimde verimsiz ancak yüksek oranda havayı kirleten fabrikalarını kapatmaya teşvik ediyor. Bölgede bu tür fabrikaların kapatılması ve yıkılması sonrasında oluşan kanalizasyon atığı ve katı atıkların yok edilmesi için de profesyonel ekipler görev yapıyor. Sözkonusu çabalar bölgedeki kimya sanayiini de daha ileri ve çevre dostu teknolojilerle üretim yapar duruma yükseltme yolunda sürükleyici bir ivme oluşturdu.
Linzi bölgesi başkanı Bai Pinghe, endüstri altyapısında gerçekleştirilen teknolojik adaptasyonun bölgedeki şirketlere üretimde verimlilik artışı ve karbon emisyonunun düşürülmesi konusunda kesinlikle çok yardımı olduğunu söyledi.
Pinghe, bölgedeki kimya sanayiinde gerçekleştirilen çevreci yenileme yatırımlarının devletin kaçınılmaz olarak gördüğü bir süreç olduğunu, 2019 yılında 180 dolayında kimya sanayii üreticisine teknolojik yenileme yardımı yapılacağını, sözkonusu rakamın Linzi bölgesindeki tüm kimya sektörünün %30’una karşılık geldiğini de ekledi.

Kaynak: Chinadaily web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü