Lityum Edinim Zincirinde Yeralan Firmalar İçerisinden Sektörün Endüstri Birliğine Yeni Katılımlar Oluyor

16 Aralık 2021

Rio Tinto, BASF ile Sibanye Stillwater da içerisinde olmak üzere lityum edinim zincirindeki oniki firma daha, elektrikli araçlar için pil yapımında kullanılan lityum metali sektöründe kurulmuş bulunan küresel ticaret birliğine katıldı.

Savannah Resources, SVOLT Energy Technology, Sichuan Calcine Technology, Minviro, Hatch, Galvanic Energy, C&D Logistics Group, Adionics ve Anson Resources gibi diğer firmaların yanısıra, sözkonusu oniki firma da birliğin Kurucu Ortak Üyeleri olarak birliğe katılacaklar.

Uluslararası Lityum Birliği'nin (International Lithium Association-ILiA) ilk beş kurucu üyesi olan SQM, Ganfeng Lithium, AMG Brezilya, Orocobre ile Pilbara Minerals firmaları, tüm yerküredeki lityum üretiminin yarıdan fazlasını gerçekleştiriyor.

ILiA, Çarşamba günü (15/12/2021) yayınladığı duyurusunda, "Hızlı büyüme, değişim ve lityum metaline olan ilgi ile karşı karşıya olan lityum üreticileri, lityum endüstrisi lityum yüzyılına doğru ilerlerken, sürdürülebilir bir lityum değer zincirini güdülemek gibi ortak güçlükleri verimli ve etkili bir biçimde ele alabilecek bir birliğin oluşturulmasını acil bir gereksinim olarak gördü." açıklamasını yaptı.
 
Kaynak: Miningweekly.com
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü